Med eatersmap kan du skapa din personliga matprofil
Sälj dina fakturor och öka företagets likviditet

Att sälja fakturor till ett factoringbolag kan vara ett smidigt och smart sätt att få pengarna direkt i handen. Inom branscher med långa projektcykler och stora utgifter i början av projekt är fakturaköp är fakturaköp väldigt användbart. Det är idag inte helt ovanligt att kredittider kan vara upp till 90 dagar vilket är en väldigt lång tid innan du får pengarna.

Hos factoringgruppen kan du sälja dina fakturor och få pengarna i din hand inom ett par timmar. Det är ett familjeägt factoringbolag med snabba utbetalningar. Factoringgruppen sköter all administration, påminnelser och bevakningen av fakturan så att du kan lägga din dyrbara tid på att driva ditt företag till stora framgångar. Factoringgruppen vet att det viktigaste du har är dina kunder och behandlar dem med respekt och vänlighet för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Hur går fakturaköp till?
Det börjar med att du tecknar ett avtal med Factoringgruppen som reglerar den procentsats som drag från beloppet på fakturan. Factoringgruppen har inga avgifter för uppstart av tjänsten för fakturaköp och du får själv välja vilka fakturor du vill sälja. Det finns heller inget minimibelopp eller minsta antal fakturor du måste sälja, vilket gör Factoringgruppen väldigt flexibla när det gäller fakturaköp. Nästa steg är att Factoringgruppen skickar fakturan till din kund. Det framgår väldigt tydligt att fakturan är överlåten till Factoringgruppen och vilket bankgiro som ska användas vid betalning. Efter att en faktura har sålts kan du enkelt se vilka som har betalat och de påminnelser som har skickats ut genom att logga in på din sida.

17 Januari 2019 19-01

Karl Jonsson
5 år och man
Stora sundby, Södermanlands län
nogg.se/karljonsson