Med eatersmap kan du skapa din personliga matprofil
Lek mer med dina barn

När dina bebisar växer upp är det viktigt att ta sig tid att leka med barnet eller barnen. Det är inte bara roligt, men det är även väldigt viktigt för barnens utveckling. För ett barn är själva leken deras "arbete" och deras sätt att lära sig mer om världen runt om dem. Under lekarna försöker barn och småbarn lära sig nya färdigheter, utforskar sin fantasi och kreativitet och lär sig om relationer med andra människor.

Alla aktiviteter kan vara lekfulla för små barn, oavsett om det är ute på stranden, i lekparken där ni sitter i en barnvagn eller är ute på äventyr med cykeln. Och vilken typ av spel som helst kan erbjuda flera möjligheter att lära sig och öva nya färdigheter:

Som en nybliven förälder är du barnets allra första och bästa lekkamrat. Och oavsett vad du gör kommer barnet studera och lära sig mer om hur du gör saker och ting oavsett vilken situation det handlar om.

Även om barn behöver tid att leka ensama och med andra barn utan vuxenintervention, visar forskning att lektiden med föräldrar även den är extremt viktigt.

Barn älskar att leka med sina föräldrar. Det får dem att känna sig speciella. Föräldrar uppmanas att hitta tid att spendera regelbunden tid med sina barn. Och givetvis är det viktigt att du spenderar tid med alla dina barn. Om du är ensamstående förälder eller har ett enda barn, bjuda in andra familjer eller vänner för att leka i större grupper.

Låt barnet utveckla temat genom att låtsas spela. Kom in i deras värld. Låt dem gå med det. Fråga frågor. Spela med. Var dum tillsammans med dem och ha det roligt. Undvik överstimulering. Vet när det är dags att sluta.

När så är lämpligt kan föräldrar använda stoppade djur eller dockor för att agera i verkliga situationer som kan lära sig problemlösning eller sociala färdigheter. Låt dockan visa fel sätt att hantera en situation. Sedan, tillsammans med inmatning från barnet, agera ett bättre sätt. Låt sedan barnet göra detsamma.

19 Maj 2019 19-05
Skriv kommentar

Namn:

E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:Emilia Arroz
32 år och kvinna
Stockholm, Stockholms län
nogg.se/mittkarabarn