Med eatersmap kan du skapa din personliga matprofil
Debatt | Nytt inlägg | Registrera dig | Logga in
Inlägg
BH
HEj...... jag har märkt att barnen/vuxna på den här sidan är lite äldre en mig jag är 11 jag undrar om man kan ha en bh då !
26 Dec
en som undrar?
(Gäst)
ang: BH
Det beror ju på litegrann... Om man inte vill ha BH så behöver man ju inte det. Har man inte fått bröst än så är det ju lite onödigt, då kan man ha topp (litet linne ungefär) istället.
11 år låter liiite för tidigt. 12-13 tycker jag man ska ha fyllt, men som sagt, det varierar.

Prata med mamma eller någon äldre syster!
6 Jan
Cecilia
T
29 år
hemsida >>
ang: BH
Ja Började Änvända När Jag Gick I 4:an, Beror Kanske Lite På När Din Mamma Fick Också Vem Vet .. Men men
6 Jan
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
du ska ju börja andvända BH när du har fått bröst! jag började när jag har 70A... var typ.. 13 år då.. så när du känner att du behöver det så, då ska du börja.
7 Jan
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Om du ska ha BH så tänk på att om ingen annan i din klass har så kan det vara lite pinsamt på gympan och så i omklädnings rummen
Jag har det och jag är bara ett år äldre än dig
11 Jan
}\manda
(Gäst)
ang: BH
jag är 11 och använder topp. Använd det när du känner för det
11 Jan
kittda
(Gäst)
ang: BH
Jag tycker inte du ska ha det förän du behöver det. Jag har inte. Det blir bara töntigt om man har utan att behöva
13 Jan
twinkie
.
27 år
hemsida >>
ang: BH
Jag tycker att du ska använda BH när nåt par passar, jag ee elva år och använder, men jag använder inte bara för att vara cool, mina toppar passar inte, du ee ju inte TÖNTIG om du inte använder BH.
4 Feb
sussi
(Gäst)
ang: BH
BH kajn man köpa i vilken ålder man än är i.. Det beror ju på när man har fått sin mens och när brösten börjat växa. du kan ha jätte stor a bröst redan i pk:2 som min moster hade. då är det ju så att amn behöver. men jag gick i åk 6 när jag köpte min första.. idag har jag 75B och går i åk9.
4 Feb
jessica
(Gäst)
ang: BH
jag är tretton o andvänder topp,, men ja vet en som började i 3:an så gö det om du känner för det
9 Feb
::
(Gäst)
ang: BH
ha det om du vill det är ju inget fel,, men som sagt har ingen anna de så kan det bli lite pinit,,
18 Feb
??
(Gäst)
ang: BH
DEet är bara pinsamt att använda BH om du inte har bröst. Har du så du kan fylla en a-kupa så köp en bh för då behövs det. annars är det bara onödigt. Va barn sålänge du kan, du kommer sakna det senare!
18 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
beror helt på dina bröst

det är inte så snyggt om du har 2 meloner som skumpar när du går.. men har du inte stora bröst e de onödigt.. sen om du inte trivs i det ska du inte behöva det.. snacka med din morsa.. jag började använda i 5.an men jag fick bröst rätt tidigt...

använd en tjock tröja så det inte syns att det skumpar loss där under.. men det är helt hur du känner dig och hur pass du är utvecklad..

gå o testa på hm med någon kompis..
19 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Intressant debatt ^.^ Ja, men iallafall... Jag är då tolv, snart 13 och använder, mest för typ formen eller vad man ska säga x) Hatar när bröstvårtorna ser ut som knappar xD Ha det när du behöver, inte för att få status!

Det är bättre att vara sig själv och ha utan än att vara någon annan med. Det ser bara fäjkat ut! :O
13 Mars
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Det kan du väll om du behöver det! Håller med dem andra! Det kan vara lite pisammt på gympan om ingen annan har dej! Själv är jag 13 och har BH med inte med kupor utan andra! De ser snyggare ut och brösten blir lite större! Jag har inte så stora böst så. Men prata kanske med din mamma! Lycka till! (Ps. jag vet att jag svara sent xD)
26 Maj
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Jag tycker att man ska använda först när man behöver,
men du gör förstås som du vill =)
26 Maj
emma
(Gäst)
ang: BH
jag är också bara elva men jag har redan 70C i BH storlek liksom så...
14 Sep
Ellinor
Karlsson
26 år
hemsida >>
ang: BH
Jag ska fylla 11 och kan nästa ha 70A så jag tycker att man ska använda BH om du tycker att du behöver de.
23 Jan
Anonym
(Gäst)
ang: BH
jag började med BH i 5an.
Jag köpte en för att det gjorde ont när jag hade bara en tröja och en top dämpade inte när man sprang eller något.

Men köp en BH när det guppar så mkt att det gör lite små ont.
1 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Du ska först börja använda BH när du verkligen behöver det, det ser bara dumt ut om du kommer med en storlek 60AA.. Om man den storleken då behöver man inte ha BH. Själv tycker jag att du kan börja använda BH när du börjar närma dig 70A nånting.. Det är bara fult och dumt att använda det innan..
1 Feb
LE
(Gäst)
ang: BH
jaa jag vet ju inte vilken storlek du har själv går jag i sexan och är 12 år och jag har typ 70B liiiite pinigt hehe jag använder inte bh jag vet inte hur jag ska säga till mamma att jag vill börja med det och jag vill inte gå å köpa en bara hur tycker nii jag ska göra
4 Okt
emelie
(Gäst)
ang: BH
jag har 70b och är 12-13(fyller i november) och aa som sagt det beror på...
4 Okt
Viktoria
Haruintemeattgöra xD(R.I.P Michael Jackson)
26 år
hemsida >>
ang: BH
tycker inte ja...
De e en bröst (byst) hållare o ska användas när man börjar få bröst. OM du har tillräkligt stora kan du la skaffa men ja tror inte du har fått de än.. men om du har de e de helt OK..
Beror på om du e tidig i utveklingen, men e VÄLLDIGT ovanligt vid 11år..
4 Okt
MoaLoveWitch
<3
28 år
hemsida >>
ang: BH
asså jag är lite små sur på min bästis hon använder bh och hon psatar om de hela tiden hon är typ 12 år och hon är HELT platt (understtuket) själv har jag typ 75B eller nått och jag använder inte bh men jag vill gärna göra det känns lite smått obehagligt utan men jag vet inte om eller hu jag ska fråga mamma hon värkar tro att jag osså är elt platt och att ingen i min ålder har det men typ alla i min ålder gör ju det och jag har typ ovanligt stora hur ska jag säga det till mamma min kompis har det typ för att alla andra har det
jag är den ända i min klass som inte har det och jag har NÄSTAN störst
7 Okt
anonym
(Gäst)
ang: BH
Köp en sk. topp. Det är som en sportBH om du nu måste ha BH för att alla andra har det.
Fyller du ut en A-kupa tycker jag att du kan köpa en BH.
9 Okt
ellie
-----
29 år
hemsida >>
ang: BH
Haha Jag är en tjej på 12 år , Jag vill ha bh ( har typ 70A) , tycker ni jag behöver för jag vill iaf ha , men vågar inte fråga mamma
6 Sep
Smile
(Gäst)
ang: BH
hehe jag tycker ni låter för söta :) kommer själv ihåg när ja va i eran ålder och bekymrade mig för bh och mens. Kom in i puberteten vid 10 års ålder och tyckte de va sjukt jobbigt. Men när de kommer till de här med bh så kan ni ju alltid gå till Hm tex för och testa ut en bh och se om de behövs :) får ni månadspeng eller vecko peng så är de ju bara till och köpa en eller så prata med er mamma om de , ja mena hon ha ju oxå vart i er ålder och är tjej och vet att ni någon gång kommer dit då ni behöver bh :) inget pinsamt.. och sen ska de inte behöva vara pinsamt att va den enda i klassen som ha bh på gympan. Alla kommer in i puberteten i olika åldrar. Helt normalt bara. Prata med lilla mamsen om de och varför inte be henne följa med som stöd om man tycker de är pinsamt att gå till affären själv och behöva plocka fram en bh ? ;)
7 Sep
www.nogg.se/jenniffor
(Gäst)
ang: BH
Jag är 13 och vill ah en BH för alla i klassen har det!! ALLA och jag har ändå ganska normala!!
Men jag vill inte ha det för att alla andra har det utan för att det gör ont i dom när jag springer!! Sen ser dom spetsiga ut, jag vill att dom ska vara mer runda!

Jag rensade min garderob för några dagar sedan och då sa jag till mamma att topparna var för små (hoppades på att jag skulle få en BH då) och mamma bara - Vi får väl gå och köpa nya toppar då. Och jag bara tänkte åååå mitt liv är förstört!!!! :( :(

Vad ska jag göra jag vill verkligen ha en BH inte topp!! Jag är 13 snart 14 om en månad!!!!!!!!!!
7 Feb
Thea
(Gäst)
ang: BH
Jag har också typ problem med att säga till mamma hon typ säger som till dig thea att då får vi köpa nya då -.-
Har den största storleken och min kompis som är typ platt har tillochmed. Hon har nog problem med mig att jag har blivit äldre för hon har inte pratat något om pubertet elr något sånt :(
Har tagit reda på allt på internet känner att jag har en dålig mamma :(
15 Mars
Hejdu
(Gäst)
ang: BH
Jag är 12 år. Jag vill ha bh för att jag har som en klump i varje bröst och bröstvårtorna är liksom spetsiga. Men jag vet inte hur jag ska säga till mamma. Idag var vi på stan och då liksom bad hon mig att prova en sorts bh. Och den satt bra och så men sen sa hon inget mer :-( SNÄLLA säg vad jag ska göra!!!
16 Mars
Hello
(Gäst)
ang: BH
Förklara för din kära mamma att det nog är dags....det gör ju ofta ont eller känns obehagligt i den åldern o då kan det hjälpa med en behå eller liknande!!!
16 Mars
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Jag är 10 år och har typ 70 B eller 75 A är det normalt jag har två topar men har aldrig visat dom för mamma. Jag vill så ha BH men jag vågar inte fråga mamma har någon ett tipps för att jag ska få en BH jag väntar på att mamma ska fråga mig men hon gör aldrig det :(
25 April
Hanna Edwardson
(Gäst)
ang: BH
Jag tycker att även om du inte har bröst och verkligen vill ha det att du ska ha det, men om du inte vill det så behöver du inte ha det förren du inte kan ha topp längre, som man kanske brukar börja med.. eller det var det jag gjorde i alla fall :)
25 April
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Tack för svaret! men jag är så rädd för att hon ska säga nej och det blir ju pinsamt, men eftersom hon ville att jag skulle prova så kanske hon förstår och tänker på det? vad tycker ni. PS. är fortfarande lite rädd
26 April
VAD SKA JAG SÄGA!!! (PANIK)
(Gäst)
ang: BH
hon har också börjat med bh och förmodligen så kände hon samma sak som du känner nu. Jag var inte super mkt erfarenhet eftersom att jag har en storasyster och jag fick ära hennes och sen såg mamma att jag behövde :)
26 April
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Jag gick till Lindex idag och dar prova jag lite olika pushupbhar och dom kandes bra men hur ska jag saga till mamma att jag vill ha en bh
3 Maj
Tyrizen
(Gäst)
ang: BH
jag är 12 år jag fyllde i april, den kom från nätet men det va lite konstigt för bysten var för stora och kuban för liten!! hmmm jag tycker att man ska ha bh när man har fyllt 12-13 år men man har ju olika utveckling så det kan också titta över det. jag frågade mamma om jag va snabb och när hon hade bh och det fick jag svar på om man undrar fråga alltid din mamma eller skolsyster om de behövs ;)

men jag funderar många i 4:an har bh:ar och det är sååå hilmans onödigt dom har ju inget men varför ska man ha bh:ar när man inget har?? ;0
12 Maj
felicia johansson
(Gäst)
Fegis
Jag vill börga ha bh men vågar inte prata med mamma om det
29 Maj
Tilde
(Gäst)
ang: BH
Jag hade super svårt att prata om att jag ville ha behå men en dag så sa jag typ: Du mamma det har börjat hända saker med min kropp och sen typ frågade hon vad och då sa jag att mina bröst hade börjat växa och så. Då frågade hon om jag ville ha behå, så dagen efter så gick vi till lindex för dom har typ bra behår där. Jag fick behå med kupa när jag var elva eftersom det gjorde ont när jag sprang.
Jag tycker att man ska börja när man har typ storlek 65A-70AA så om du passar i det tycker jag självklart att du ska börja. Det känns så mycket bättre då.
Kom ihåg din mamma har gått igenom precis samma sak när hon var din ålder.
21 Juni
Nellie99
(Gäst)
ang: BH
hur vet man att man har tex 60a eller 70a om man inte har bh?
24 Juni
.....?????
(Gäst)
ang: BH
Bokstaven står för själva kupan! Man brukar ju i alla fall börja med A,när man börjar med BH,men har man stora bröst eller med tiden så kanske man får byta kup-storlek. Likadant är det med måttet som står för cm runt bröstkorgen typ. Vissa är breda runt om o vissa e mindre!
24 Juni
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: BH
Det spelar absolut ingen roll vilken ålder man är i för alla utvecklas i olika takter.
Känner man att man är i behov av en bh så är det dags att köpa en
5 Juli
Frida
(Gäst)
ang: BH
hur många cm tycker ni att bysten skall vara när man börjar med bh?
16 Juli
..........????????
(Gäst)