Med eatersmap kan du skapa din personliga matprofil
Debatt | Nytt inlägg | Registrera dig | Logga in
Inlägg
Catwalk i skolan?
Så vitt jag vet är skolan till för att ge undervisning till dem som vill vara i skolan och ingenting annat. Men istället ska man tänka på hur man är klädd, hur sminket ser ut och att håret ser som finast ut hela tiden - för att man tror att det är så det ska vara och man tror att det är killars syn på tjejer endast.

Istället tar man på sig obekväma byxor, för att dom kostade en förmögenhet. Istället köper man en väska som man egentligen inte gillar, men som alla andra har. Endast för att man inte vill sticka ut i mängden och för att man fortfarande tror att det är så allting ska vara.

Men vem har sagt det egentligen? vem har sagt att Du inte får gå med dina älsklingsbyxor som har ett ihopsytt musse pigg ansikte på knät? Vem har sagt att du måste se ut som en docka bara för du ska vara i skolan och träffa jämngamlingar, när du känner för att bara sätt upp håret i en hästsvans och skippa sminket för en gångs skull?

Det jag vill säga är att allting kretsar inte runt andra eller nån påhittad syn på hur man BORDE se ut. Det kretsar runt hur man vill forma sig efter hur man vill vara och hur bekväm man vill känna sig.
9 Feb
Veronika.
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
jag klär mej bara i det JAG gillar ^_^ ..jag sminkar mej för att JAG hatar mina finnar, å jag vill framhäva mitt.. Kläderna väljer jag efter vad jag tkr om och vad jag tkr är bekvämt.. men bara för att jag sminkar mej å klär mej så, betyder det inte att jag gör det för att andra ska gilla det, det är väl shit the same ;P
jag är nöjd själv över min stil, och skulle jag gå i annat, å inte sminka mej skulle jag inte va lika bekväm med mej själv ^__^

//IDA
10 Feb
Ida
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Jätte bra att vissa är så, faktiskt. Men lite mindre bra att inte alla resonerar så, tyvärr.
10 Feb
Veronika
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Jag vet fasen hur gamla ni är...
Men när jag gick i skolan (gymnasiet) då gick jag fan dit i pyjamasbrallorna och en helt vanlig tröja...
Det är ingen som bryr sig...
13 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Bör tilläggas att detta var förstås endast de dagarna man inte pallade annat....
13 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Tyvärr är det väl så att många inte är sig själva, utan klär, serut, beter sig såsom man förväntas och för att man tror att man blir mer accepterad då. Självklart kan man sminka sig och klä sig och göra detta enbart för att man själv vill. Men det finns många "offer" också, som kanske inte är lika starka.

Jag tror att när man börjar gymnasiet så börjar även ett nytt liv. Många växer upp (lite grann iaf) och börjar skapa sin egen stil. Efter gymnasiet så växer man ännu mer. Alltså, ju äldre man blir, ju mer utvecklas man själv och ens stil.
14 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Alla är vi olika. Man ska gå i det man trivs med, inte för någon annan skull. DETTA ÄR VIKTIGT!!
19 Feb
Ulrika (ullis)
Norberg
29 år
hemsida >>
ang: Catwalk i skolan?
Håller me..Man kan inte vara bättre än om man är sig själv. Alla får klä sig hur de vill..:)
27 Feb
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Det är det jag försöker få fram med texten, att det finns ingen oskriven regel på hur man borde se ut. Man ska helt enkelt vara den man är, vi alla är speciella. :)
28 Feb
Veronika.
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
asså jag kanske inte vet allting men jag tycker att det känns som om du(veronika) inte riktigt fattat det här:
1. alla märkeskläder är inte obekväma
2. det här du skriver om att killar inte bara tittar på utseendet, det är ioförsej sant, men alla måste medge att det man först ser är hur en person ser ut, right? och då kanske man vill ge ett bra första intryck.
3. alla skriver att "man ska ha sin egen stil". Och det kan jag försstå, man tänk om ens stil verkligen är märkeskläder? man kanske vill se ut så för att man tycker att man är fin. alla måste ju tycka att det är roligt att känna sej snygg eller hur?
Och sist men kanske viktigast: jag tror faktiskt inte att det finns så många tjejer som du skriver, som faktiskt köper en väska för att alla andra har en. du får det att låta som att det är normalt och att alla gör så.
19 Mars
Håkan
H
27 år
hemsida >>
ang: Catwalk i skolan?
Jag tycker att man ska klä sig som man vill. Kläderna man bär är något som man själv ska känna att man trivs i, de ska inte visas upp bara för att de ska vara något alla andra ska trivas med att se på. De är mig de ska sitta på o jag ska bära upp dem. man bär inte upp några kläder bra om man inte trivs i dem eller tycker om dem själv. Bär kläderna för er egna skulle ine för massa nadra människor,de kan väl bära kläderna de själva gillar. Jag har på mig kläder som JAG tycker om,trivs i, och tycker sitter bra på mig. De kan vara allt från märken till lite billigare. Vissa säger att man inte ska bry sig om mode o sånt,men de kan faktsikt vara så att just dem kläderna tycker man om,trivs med o sitter snyggt. varför ska folk bry sg så mycket om varandra. Nåt jag inte kan förstå!?
5 April
www.nogg.se/lindaamariee
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
klä er i de är ni trivs i,är bekväma i,tycker är snyggt. bry er inte så jäkla mycket om varandra. jag klär mig i de jag tycker är snygg.
5 April
Linda
Gy
32 år
hemsida >>
ang: Catwalk i skolan?
Mjukisbyxor var det man gick i mest. Det är ju hur skönt som helst. Vissa dagar klädde man upp sig och då var det mer speciellt än att bara gå som alla andra. Våga vara er själva om ni är som alla andra, vad är då så speciellt mer er?
28 Maj
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Helt rätt tänkt, alltför många tjejer idag bryr sig mer om hur andra vill man ska vara andra än vad man själv tycker.
Jag använder alltid kläder jag rivs i och skiter totalt i vad andra tycker, DET är coolt.
Det är inte så farligt att vara sig själv egentligen, vill man vara finklädd och sminkad kan man kanske göra det när man går ut i stället. Palla vara snygg i skolan, jämnåriga killar brukar ändå alltid vara för omogna för oss tjejer hehe.
28 Maj
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
man ska ha en egen stil, man ska inte behöva sätta på sig något man inte gillar. om någon går fram till en och säger va fula kläder du har ska du skita i dem eller ge svar på tal. för inte vill man slösa pengar på något man hatar det är bara så dumt . skaffa en egen stil som du känner är du...det är det bästa du kan göra..
28 Maj
www.nogg.se/nnnadia
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Hej, jag håller faktiskt med dig Veronica. Du har rätt det är många ungdomar i dagens samhälle som inte vågar stå och vara den man är och klä sig och bete sig som man är på riktigt. Många ungdomar klär sig som alla andra för att passa in och bli accepterad. Jag kan medge att jag själv gjort liknade och försökt passa in för att man inte ville sticka ut. Man kunde använda kläder man inte gillade, som var obekväma eller helt enkelt inte satt snyggt på en själv. Precis likadant i affärerna på skyltdockorna där kläderna de visar oftast sitter skit snyggt på dockorna, men när du sedan prövar kläderna själv är det kanske inte alls lika snygga längre på dig för att du har en annorlunda kropp som kanske inte är gjord för de sorters kläder helt enkelt. Men jag förstår precis vad du menar om att det är fel att vi ungdomar ska tycka och tänka så himla mycket på vårt utseende och försöka vara som alla andra för att passa in. Jag tycker alla borde kunna vara sig själv och känna sig trygga i sig själva, för alla är fina på sitt sätt och det snyggaste är när en tjej/kille vågar stå för vem man är och ha på sig vad man själv trivs i och tycker är snyggt. Jag medger dock att inte alla känner sig otrygga och det tycker jag är toppen att flera människor har börjat lära sig och förstå att det duger som det är och faktiskt kan klä sig med vad de själva känner för, men det finns dock ett antal kvar som fortfarande inte nått denna bit och fortfarande känner sig osäkra, jag vill bara säga till er att jag var i samma situation som er en gång i tiden och jag mådde verkligen dåligt av mitt kontrollbehov av att se ut och bete mig som alla andra. Men nu när jag har insett och accepterat mig själv och min smak så känner jag mig mycket bättre och det kan jag lova att ni också kommer att göra när ni först inser att ni alltid duger precis som ni är oavsett hur ni ser ut, hur ni klär er, vilken musik ni lyssnar på eller vad det nu kan vara.
NI DUGER ALLTID SOM NI ÄR, FÖRSTÅTT! Och du som skrev att det finns vissa människor som gillar märkeskläder och tycker om att sminka sig och känna sig trygg i det, jag håller med dig det finns människor som gör det och då får det göra det också. De duger för det men det finns fortfarande människor som inte vågar sticka ut och det är fel och det var det Veronica ville få fram i sin text att oavsett hur man klär sig märkeskläder eller inte, har man rätt att vara sig själv och tycka om sig själv och man kommer alltid att duga som man är oavsett vad man har för hemska tankar om sig själv och vad andra säger om en, det andra är bara avundsjuka på det själva inte vågar vara sig själva. Visa dig modig och stark och var dig själv och lär dig framförallt att acepetera ditt utseende och din stil för allas stilar och utseenden är unika på sitt sätt. Det var allt för mig, denna gång. / S
29 Maj
Sanna
Kaakinen
31 år
hemsida >>
ang: Catwalk i skolan?
Det här med skyltdockor kan jag ju bara säga att dom sätter på dockorna en storlek för stort och sen sätter dom nålar i ryggen så att det ska sitta bra. Det är därför det ser så konstigt ut när man själv ska prova samma plagg...

Sen visst finns det dom som trivs i märkeskläder. Självklart har dom rätt att enbart bära märkeskläder, men folk gör det av olika anledningar. Vissa för att skryta, andra för att dom trivs i det, andra kanske för att passa in. Det är inget fel på märkeskläder, bara möjligtvis människan som bär dom.

Jag var väl en nolla när jag var yngre. Jag klädde mig inte som alla andra för att passa in, tvärtom, jag klädde mig i det som fanns i min garderob och sen var det bra med det. Jag var blyg, syntes inte och var väl allmänt tråkig. En riktigt flicka, vilket är ganska ovanligt idag när alla har så bråttom att bli vuxna... Men sen när jag skulle börja gymnasiet bestämde jag mig för att nu var det dags för en rejäl förändring, både av utsidan och av insidan med. Inte för någon annans skull, utan enbart för mig själv. Sagt och gjort. Jag bytte klädstil, fortfarande min egen, men kanske mer kaxigt fjortis *erkänner* Mitt självförtroende sköt i höjden. Helt plötsligt kunde jag stå för min åsikt och kunde säga nej till folk. Jag klär mig fortfarande inte särskilt modemedvetet, men ibland köper man ju ett modeplagg med.

Var dig själv. Och ännu viktigare, var nöjd med dig själv. Vill du förändras så gör det för din egen skull, inte någon annans.
29 Maj
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Håller me VA DIG SJ!
Men alla säger ju typ " jag är mig sj och jag klär mig som jag vill" fast man ser ju hur dom har målat sig grymt överdrivet! Fast visst de e ju inte mitt problem om dom sminkar sig så... jag har jämt på mig det jag vill och skiter i va andra säger om det!, vist jag sminkar mig men inte överdrivet! men alla får väll bestäma sj... :-/ pouss
30 Maj
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Catwalk i skolan?
Folk kan nog sminka sig mycket just för att det är deras stil. Det som stör mig är modetjejer som säger att dom har sin egen stil, men dom byter totalt stil 2-4 gånger om året, samtidigt som trenderna skiftar... Det känns lite B... Om dom bara erkänner att deras stil är modemedvetet, oavsett hur det ser ut. Okey. Men att säga att man har sin egen stil då, det funkar inte riktigt för mig...
30 Maj
användarens nogghemsida raderad
(Gäst)